Love. Hate. Debate. Start the conversation with the ING Collection

ING Art Center

19:00 > 01:00
  • Expo

Dit is niet zomaar een tentoonstelling. Net zomin ben jij zomaar een bezoeker.

Dit is een ruimte voor kunst, die slechts door jouw ogen tot leven komt.

Dit is een ruimte voor debat, waarin het woord aan jou is.  

Bij het zien van een kunstwerk kun je op slag enthousiasme voelen of, integendeel, gechoqueerd zijn, je ergeren en het maar helemaal niks vinden.

De tentoonstelling Love. Hate. Debate. Start a conversation with the ING Collection stimuleert je om te onderzoeken welke gevoelens kunst bij je opwekken, verder te gaan dan je eerste indrukken en ruimte te maken voor vragen. Vragen over het kunstwerk, jezelf en de wereld om ons heen.  

Waarom spreekt dit kunstwerk mij meer aan dan een ander? Ik vind dit mooi, maar waarom? Wat zou de kunstenaar hebben bedoeld?  

Kom kennismaken met een zestigtal kunstwerken uit de ING-collectie. Ze worden tentoongesteld via een innovatief parcours dat dient als uitgangspunt voor een gesprek en reflectie.  

Kortom, dit belangrijke evenement voor ING wil mensen uitnodigen om kennis te komen maken met hedendaagse kunst, om zo kunst toegankelijk voor iedereen te maken. Precies zoals baron Léon Lambert, kunstverzamelaar en oprichter van de Belgische ING-collectie, het had bedoeld.