Over MNF

MNF is de museumnacht van Brussel

Het evenement wordt georganiseerd door Brussels Museums vzw, de Brusselse museumfederatie die musea toegankelijker wil maken voor iedereen

MNF is een feestelijke avond in de musea

De 33 deelnemende musea openen hun deuren tussen 19u en 01u en bieden een ultradivers, bruisend en eigenzinnig programma in samenwerking met jonge kunstenaars. Het feest gaat door tot in de kleine uurtjes op de afterparties.

MNF is een participatief evenement

De verschillende artiesten ontwikkelen het ongelofelijke programma voor de avond, door zich te inspireren op de collecties en tentoonstellingen van elk museum. Het publiek wordt uitgenodigd om te reageren, mee te doen en mee te creëren, wat deze avond zo uniek maakt. Naast de museumteams zorgen meer dan 400 vrijwilligers ervoor dat de avond soepel verloopt.

MNF is een inclusief evenement

Iedereen moet ten volle kunnen genieten van Museum Night Fever, zoals hij of zij dat wil en in alle veiligheid. Brussels Museums, de musea, de artiesten en de vrijwilligers doen er alles aan om het evenement toegankelijk te maken:

  • Door de drempels weg te nemen die sommige bezoekers weghouden van de musea. Alles mag (of bijna alles mag!), dus tijdens MNF kan je je laten meeslepen door de artiesten en hun wildste voorstellen!
  • Door democratische prijzen aan te bieden. Het ticket geeft je toegang tot alle musea en de programmatie gedurende de hele avond, maar is ook geldig voor een gratis bezoek aan één deelnemend museum tot 25.11.2023. We werken samen met verschillende partners om de tickets nog betaalbaarder te maken: museumPASSmusées, Article 27, Paspartoe.
  • Door toegankelijkheidsmaatregelen voor iedereen te integreren op alle niveaus van het evenement (programmering, communicatie, ruimtelijke inrichting, enz.). Hiervoor werken we samen met Access-I.
  • Door specifieke publieksbemiddeling. Zo creëren we parcours op maat of activiteiten voor en in overleg met bepaalde doelgroepen.
MNF is een duurzaam evenement

Ons doel is om een zo duurzaam mogelijk evenement te organiseren. We werken samen met Event Change om deze principes toe te passen op de hele organisatie van het evenement. Elk deelnemend museum heeft een duurzaamheidscharter ondertekend. Kunstenaars, vrijwilligers, leveranciers en het publiek dragen ook op hun eigen manier bij aan deze collectieve inspanning.

Maak kennis met het team dat de mooiste nacht van de hoofdstad laat weerklinken.

Yolaine

:: dirigent :: het project op muziek zetten

Veronica

:: eerste viool :: geeft de juiste toon aan

Didier

:: hobo :: stabiele klank. Zorgt voor de financiën en organisatie

Shannon

:: piano :: grote muzikaliteit. Past zich aan alle stijlen aan om de vrijwilligers te briefen

Mathilde

:: percussie :: zorgt ervoor dat de boodschappen door iedereen gehoord worden

Anujin

:: harp :: brengt de boodschappen in harmonie over op de sociale media.

Sara

:: saxofoon :: aandacht voor detail zonder ooit de vibe te verliezen

Julie

:: in unisono :: zorgt ervoor dat iedereen zijn plaats vindt

Pieter

:: stemvork :: voorkomt valse noten en zorgt ervoor dat de optredens vlekkeloos verlopen

En natuurlijk alle teams van de deelnemende musea

Onze vrijwilligers

Zij zijn het gezicht van Museum Night Fever. Zonder hen en hun niet aflatende inzet zou niets mogelijk zijn. Bedankt dat jullie er een onvergetelijke avond van maken. Wil je ook je steentje bijdragen? Klik dan hier!

Contact

Brussels Museums vzw
Koningsgalerij 15
1000 Brussel
+32 (0)2 512 77 80
info@​brusselsmuseums.​be
brus​selsmu​se​ums​.be

Bedankt aan al onze partners.

Ontdek het culturele en toeristische aanbod in de wijk op visit.brussels