Zenne Lied

• Performance
  • Installation
A project by Lotte van Gelder & ISAC & ArBA-Esa Design Urbain

Zenne Lied is een choreografie die de ontmoeting tussen lichaam en water in een stedelijke omgeving toont. Onder leiding van Lotte Van Gelder nemen ISAC en Urban Design studenten van ArBA-EsA de straten tussen de Grande Écluse en het Rioleringsmuseum over.

Het riool van Brussel wordt gezien als een metafoor en een ontmoetingsplaats. Onder de grond, op elk moment van de dag, bereikt het binnenste van ons lichaam het binnenste van de stad, zij het door afvloeiing en dumping, door afvoerkanalen en druppels die door een complex systeem van leidingen lopen.

Hoe beïnvloeden deze ondergrondse bewegingen de bovengrondse? Deze choreografie probeert het onzichtbare zichtbaar te maken, aan het licht te brengen wat we niet altijd willen zien. De bedoeling is om ons de relatie voor te stellen die kunstenaars en buurtbewoners hebben met het Rioolmuseum, een van de weinige plekken in Brussel waar de Zenne nog te zien is!