AFTERPARTY - Le Motel + Antoine De Schuyter // AV show

Legermuseum

01:00 > 03:00
  • Music
A project by Le Motel x Antoine De Schuyter

De suggestieve sonische wereld die Le Motel uitwerkt, maakt beeldend kunstenaar Antoine De Schuyter tot een live audiovisueel projector. De twee Brusselse kunstenaars hebben voor hun performance samengewerkt aan een uniek apparaat door een modulaire workflow te creëren tussen de auditieve en optische elementen die ze elk op tafel brengen. Le Motel en De Schuyter houden een vloeiende dialoog tussen hun respectievelijke kunstpraktijken.

Het scala aan invloeden en voorbeeldbronnen dat Le Motel combineert, roept een aparte en fantasierijke mentale ruimte op. Geen grote verrassing, gezien zijn achtergrond in de grafische vormgeving.

Dit zorgt voor een interessante koppeling met De Schuyter, wiens achtergrond ook in de zeefdruk en de prentkunst ligt voordat hij zich in de wereld van motion design en video waagde. De Schuyter heeft met verschillende kunstenaars gewerkt aan visuele presentaties voor allerlei soorten decors en is daarmee een bedreven kunstenaar op het gebied van pixelmanipulatie. Zowel audiovisuele festivals als mixed media-festivals in heel Europa hebben hem opgepikt, om nog maar te zwijgen van het feit dat hij wordt aangesproken om videoclips en VJ-werken te maken en te ontwikkelen voor artiesten als Plaid, Roel Funcken, Venetian Snares, Kangding Ray en Noisia. 

Samen met Le Motel probeert hun audiovisuele show nu nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan met een hypnotiserende en steeds wisselende performance!