CINEMATEK

Baron Hortastraat 9
1000 Brussel
  • PMR
  • Food & Drinks

CINEMATEK is meer dan een filmmuseum of een cinemazaal alleen. Het museum vertelt het ontstaan van film en in de archieven bewaren ze een van de grootste filmcollecties te wereld.

Dit jaar verwelkomt CINEMATEK Floris Vanhoof, bekend om zijn hybride installaties die geluid, beeld en licht combineren. Gepassioneerd door de geschiedenis van cinema, door uitvindingen met projecties en verliefd op de populaire cultuur, creëert de kunstenaar nieuwe representaties met oude media, waarvan de samenstelling resulteert in een zowel nostalgische als futuristische reis tussen cinema, beeld en muziek.  

Met de Brainwave controlled filmprojector bestuurt hij live de projectie van zijn laatste film door de projectiesnelheid te regelen via een apparaat dat zijn hersengolven opvangt. Ontdek de zelfgemaakte zoötroop van de artiest, De vloeibare computer die bestaat uit de geluidsversterker Leslie en geometrische structuren uit karton, Fossil Locomotion, een projectie die de verzamelde fossielen uit zijn kindertijd doet herleven en ten slotte een personalisatie van de vitrines uit onze Wunderkammer, waar de geschiedenis en de toekomst van film met elkaar verbonden worden.

Foto's: ©Hidden Raven ©Kaim Merali