Sustainable food village

experience.brussels

19:00 > 01:00
  • Food
A project by Les Remor’cœurs – Boentje Café – Belgobon – VivaVega – Nanouk Ice

Een van de thema's van BELEXPO is het voedsel van morgen. De food village is samengesteld op basis van de inzet voor duurzamer voedsel: sociale en milieuverantwoordelijkheid, organische/seizoensgebonden/lokale producten en zero-waste. Een uitgebreid aanbod van vegetarische gerechten en veganistische alternatieven.

- Les Remor'Cœurs: het doel van de vereniging is het creëren van een duurzaam voedselsysteem, gebaseerd op wederzijdse hulp door middel van professionele reïntegratie en met respect voor het milieu met producten uit een kort en lokaal circuit.

- Boentje café: van de leverancier tot het bord, alles is ontworpen om zo duurzaam mogelijk te zijn: lokale leveranciers en producten, seizoensgebonden ingrediënten. Voor MNF: gezouten wafels met boekweit en tarwemeel, al dan niet vegetarisch, geserveerd in eetbaar papier.

- Belgobon: een keuken die uitsluitend gebaseerd is op Belgische producten, seizoensgebonden en gecertificeerd 80% biologisch. Alles wordt uitsluitend huisgemaakt in hun atelier in Schaarbeek. Behalve papieren servetten, geen wegwerpmaterialen. 60% vegetarisch en 30% veganistisch.

- VivaVega: 100% Veganistisch, ongeveer 70% organisch, gerecycleerd of biologisch afbreekbaar.

- Nanouk: klein plaatselijk bedrijf waarvan het atelier in Sint-Gillis is gevestigd; 100% natuurlijk ijs en sorbets (geen chemische additieven, conserveringsmiddelen of kleurstoffen). De producten zijn voornamelijk biologisch, van Belgische of Europese oorsprong. Sorbets 100% veganistisch.