COVID SAFE TICKET

We zijn heel blij om eindelijk weer plaats te maken voor creatie, feest en het echte leven door opnieuw Museum Night Fever te organiseren. Dit uiteraard met respect voor de geldende sanitaire regels. Het evenement zal daarom plaatsvinden met Covid Safe Ticket.

Concreet moet elke deelnemer die ouder is dan 12 jaar 1 geldig toegangsticket, 1 geldig Covid Safe Ticket en een identiteitsbewijs voorleggen, bij een eerste bezoek aan een van de deelnemende musea. Hierna krijg je een Museum Night Fever-polsbandje. Wij benadrukken dat de afstandsregels (het dragen van een mondmasker en het respecteren van sociale afstand) nog steeds vereist zijn vóór de Covid Safe Ticket-controles.

Hieronder geven we  enkele nuttige tips om je te helpen bij de voorbereiding van je deelname aan Museum Night Fever:

Wat is een geldig Covid Safe Ticket?

Het COVID SAFE TICKET is geldig als je aan een van de volgende voorwaarden voldoet:

> Je hebt een volledig vaccinatieschema + 14 dagen doorlopen

> Leg een NEGATIEVE PCR test voor van minder dan 48 uur

> Laat een NEGATIEVE ANTIGEEN test zien van minder dan 24 uur

> Beschik over een medisch certificaat na een positieve PCR-test (meer dan 10 dagen en minder dan 180 dagen) via de applicatie CovidSafeBE of af te drukken via de federale website mijngezondheid.be.

Voor bezoekers die uit een ander EU-land, het Verenigd Koninkrijk of Zwitserland komen, scannen wij de QR-code die in je land van herkomst is afgegeven. Als EU-burger hoeft je alleen het Europese digitale Covid-certificaat te laten zien. Niet-Belgische residenten moeten een Europees digitaal Covid-certificaat voorleggen en de Covidsafe-applicatie downloaden.

Verschillende scenario's als je getest wordt

✅ Als de test negatief is, welkom, laat je ticket aan de ingang controleren ❌ Geen test = geen toegang ❌ Zelftest = geen toegang. Alleen antigeentesten uitgevoerd door een zorgprofessional en geregistreerd op jouw CovidSafeBE app of via mijngezondheid website zijn geldig! ❌ Als het onmogelijk is de test te controleren = geen toegang. Het is dus belangrijk dat je de COVIDSAFEBE-app downloadt voor je naar Museum Night Fever gaat en dat je naar de ingang gaat met je identiteitskaart (en een voldoende opgeladen smartphone). ❌ Als de test positief is = geen toegang. Je voucher blijft geldig voor de editie 2022 van Museum Night Fever.

Verkrijgen van het Covid Safe Ticket

Als je een smartphone hebt, kan je de CovidSafeBE-applicatie downloaden in de App Store op iPhone of via Google Play op Android-smartphones. Als je niet over een smartphone beschikt, kan je het Covid Safe Ticket afdrukken via mijngezondheid.be in het tabblad "Gezondheidsgegevens" en vervolgens klikken op "Mijn COVID Europees digitaal certificaat". Als het om een vaccin in twee dosissen gaat, moet je het vaccin afdrukken dat voor de tweede dosis is gegeven. Het is ook mogelijk om je herstelcertificaat via de website af te drukken.

Als je niet over een smartphone of internettoegang beschikt, kan je je vaccinatie- of herstelcertificaten aanvragen door te bellen naar een van de volgende regionale nummers: Brussel: 02 214 19 19; Wallonië: 071 31 34 93; Vlaanderen: 078 78 78 50; Duitstalige Gemeenschap: 0800 23 0 32.

Mijn kind is tussen 12 en 18 jaar, wat moet ik doen?

Om het COVID Safe certificaat van je kind te verkrijgen, om toegang tot het evenement te krijgen via het Covid Safe Ticket, zijn er verschillende manieren: - Download het vaccinatiebewijs indien 2 inentingen + 2 weken via mijngezondheid.be.BE via bijvoorbeeld de Kids eID. - Download het certificaat via de toepassing CovidSafeBE, hiervoor verwijzen wij je door naar de federale site die door de overheid is opgezet om de volledige procedure te doorlopen: https://covidsafe.be/nl

Waar kan ik me laten testen?

- Je kan een test kopen voor €5 met je MNF-ticket. Vervolgens moet je je via de link op je voucher inschrijven om op zaterdag 23/10 jouw test op reservatie af te leggen in een tijdelijk testcentrum in het centrum van Brussel. - PCR-tests: je moet een afspraak maken in een van de officiële testcentra. - Antigeentests (AG), uitgevoerd door medisch personeel (apotheken of andere testcentra) en automatisch gekoppeld aan het Covid Safe Ticket, zullen worden toegelaten. Antigeentests zijn echter slechts 24 uur geldig. ⚠️ ZELFTESTS (antigeen of andere): zij geven GEEN toegang tot het evenement aangezien zij door de autoriteiten niet als een geldige test worden beschouwd om het Covid Safe Ticket te verkrijgen.

Hoe laat moet ik getest worden?

Als je ten minste 2 weken niet volledig gevaccineerd bent, raden wij je aan je zo laat mogelijk te laten testen om eventuele problemen bij de toegang tot het evenement (geldigheid van de CST) te voorkomen: PCR-test op donderdag of vrijdag of antigeentest op vrijdag- of zaterdagochtend. Houd rekening met de tijd die nodig is om het resultaat te verkrijgen en/of met het aantal personen op de testpunten!