12.02.2018

Museum Night Fever - Urban Parcours

Denk je ook dat traditionele kunstplekken kunnen leren van urban kunstenaars? Geweldig! We vroegen aan gepassioneerde Brusselaars en Brusselse groepen om onze musea onder handen te nemen. Geniet dus zeker van dit urban-parcours dat we voor jou samenstelde.

Begin bij het Joods Museum, waar er een mysterieuze "black box" is om te ontdekken en je er live painting meemaakt van straatkunstenaarscollectief, Farm Prod! Muziek uit het Midden-Oosten brengt je in de stemming en doet je de tentoonstelling over de diversiteit in Brussel, "Brussel, een veilige haven?" beter begrijpen.

Een paar blokken verderop, in het Belvue Museum, heeft VK Concerts een 100% vrouwelijke groep samengesteld waarin Belgische hiphop, dance hall en soul samenkomen! Mis tussen al de dingen in zeker niet de kans om een beeldhouwwerk van je eigen lichaam te maken. Klinkt veelbelovend!

We nemen je verder mee naar Train World met tram 92 (het is gratis, dus geniet ervan!) Binnen deze geweldige locatie bieden kunstenaars verschillende workshops aan waaronder graffiti, zeefdruk en film. Jonge acrobaten creëren een fantastische energie met gewaagde acrobatiek, te midden van de prachtige vintage treinen.

Laten we nu met onze rode shuttle teruggaan naar het centrum, naar MIMA. Hier kunnen we de uitdagende tentoonstelling van Akay & Olabo bewonderen, die terugkijkt naar de persoonlijke ontdekkingen van verlaten locaties van de twee Zweedse kunstenaars. Dit 'Wonderland' is een stedelijk avontuur voor jullie om te verkennen.

Je kan niet zeggen dat deze urbex je niet zal wakker houden tot de afterparty. En dit zal tot in de vroege uurtjes duren!