12.02.2018

Museum Night Fever - Ongewoon Parcours

Ben je niet echt de persoon die zich laat leiden door regels en traditionele gebruiken? Dan hebben we voor jou een route die vreemder is dan je zou verwachten.

Begin je avond in het Legermuseum voor een volledige heavy metal ervaring met een trapeze-act op stevige gitaarriffs, een tril-workshop, metal improvisatie door de Kunsthumaniora Brussel, live-percussie en natuurlijk de beste zware metalen van hun collectie.

Laten we met de groene shuttle naar het centrum trekken en poolshoogte nemen in het Museum van de Kruisboogschutters, een 637 jaar oude Brusselse gilde dat zich wijdt aan de kunst van afstand schieten. Hier zullen drie muzikanten de sfeer van de Renaissance doen herleven, terwijl je er een drankje drinkt en kan deelnemen aan een schietdemonstratie (natuurlijk niet allebei tegelijkertijd).

Vervolgens nemen we je mee naar een klein maar vrolijk museum waar Manneken Pis 140 van zijn beroemde outfits opslaat: de GardeRobe MannekenPis. Hier laat het improvisatietheater Tadam je kennis maken met een paar echte Brusseleirs die je verhalen vertellen over Brussel en hun favoriete ket.

Als laatste stop vóór de afterparty adviseren we je om je ofwel te transformeren in een van de mysterieuze wezens uit het Museum voor Fantastische Kunst in Sint-Gillis of om in het centrum te blijven en er ongebruikelijke films te ontdekken in het Art et Marges Museum. Licht, camera, ACTIE!