Eclectische gids voor Museum Night Fever

Buiten de gebaande paden en overal tegelijk. Het is een levensstijl, het is de definitie van Museum Night Fever, het is… jij ten voeten uit?

Dan zijn we elkaars perfecte match. Een avond met veel wow, veel museums en veel glitters? Jij vraagt, wij draaien. Hier is een eclectische selectie voor een wervelend avondje uit:

Joods Museum van België

Hare Majesteit RuPaul zei ooit: “We zijn allemaal naakt geboren, de rest is drag”. Het Joods Museum van België, het museum met de meest open geest van het land, verandert zijn ruimtes in een burlesk boudoir samen met Cabaret Mademoiselle. Drag, paaldansen, make-up, muziek: niets is te extra voor de meeste extra museumnacht van het jaar.

Kruisboogschuttersmuseum

De liefde vloeit, de perfecte gelegenheid om je Cupidovaardigheden aan te scherpen in het Kruisboogschuttersmuseum. Je kijkt je ogen uit tijdens de indrukwekkende schietdemonstraties en de ska-fusion band Purpleized laat je voeten non-stop schuifelen.

Sint-Gorikshallen

Schuifel verder naar de Sint-Gorikshallen, waar het H++ collectief het transhumanisme in vraag stelt. Of je nu gelooft of niet dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de robots het overnemen, de Black Mirror weg inslaan leidt altijd tot de meest interessante existentiële crisissen gesprekken.

Planetarium

Is je conclusie dat naar Mars verhuizen de enige uitweg is? Begin de reisvoorbereidingen in het Planetarium. Wie leert je beter hoe buitenaards leven te bestrijden dan de leerlingen van de Belgische lichtzwaardenacademie? Ja, dat lees je goed, jonge Padawan. Terwijl je er star warst, schilder je ook mee aan de melkweg, ontmoet je de Belgische kampioene poetry slam Lisette Ma Neza en geniet je van de performance van Anaïs Caillat.

art et marges museum

Verdere ruimteverkenning vind je in de buurt van de Hallepoort. In het art & marges museum botsen de planeten van twee art brut experts: André Robillard en Serge Delaunay. Gooi er live gecomponeerde muziek van Baudouin de Jaer en wat acro-yoga bij en voilà, een geslaagde avond.

Stichting Boghossian

Maar wacht, er is meer! Neem de blauwe of paarse shuttle en stop bij zowel Fondation Boghossian als D’Ieteren Gallery. De stichting Boghossian verwelkomt Tour des Blocs, een inclusief project gestart in de Modelstad in Laken. Wat ooit een lokaal festival was dat alle buren van Laken samenbracht door middel van workshops en optredens, is nu een heuse tournee doorheen Brussel, met halte in de art deco-parel die Villa Empain is.

D'Ieteren Gallery

Museum Night Fever is ook de uitgelezen kans om D’Ieteren Gallery te bezoeken, zelden open voor het publiek. Voor de gelegenheid zullen de auto’s je toefluisteren wat tussen vier wielen gebeurde, verteld door Cie Junior. We zitten op het randje van onze (auto)stoel!

Info en €12 tickets nu beschikbaar.