De glamourgids voor Museum Night Fever 2019

Je gaat in het leven voor niets minder dan onder de indruk zijn. Goed, we zitten op dezelfde golflengte.

Tijdens Museum Night Fever worden de musea de beste, meest uitdagende versies van zichzelf. Een glamoureuze selectie:

MIMA

Houdini wie? Opzij, wannabe tovenaars, want Felipe Pantone, Hell’O, Escif, Elzo Durt en Gogolplex tasten bij MIMA de grenzen van je zintuigen af en zetten je verbeelding aan het werk. Optische illusies, speciale effecten, visuele en muzikale betovering, je zal fantasie en (virtuele) werkelijkheid niet meer uit elkaar kunnen houden. Dit psychedelische mekka van street art en hedendaagse kunst verlaat je sowieso op de tonen van “oo-oo-oo-oo-aha, illusion”!

ARGOS – Centre for Art and Media

Als het van ons afhing, verdien je niet enkel een staande ovatie, maar ook een portret. ARGOS’ huidige tentoonstelling verkent de evolutie van de portretfotografie en vooral de relatie tussen stilstaand en bewegend beeld. Van zelfportret tot selfie, van audiogids tot silent disco: de jongeren van de Brusselse Jeugdhuizen stellen je hun project FotoFabriekFysiek voor.

GardeRobe MannekenPis

Will the real Manneken Pis please stand up? De enige plassende man die we tolereren (hou de straten proper, lieverds) bewaart zijn outfits zoals een echte fashionista dat zou doen: hij toont ze op honderden replica’s van zichzelf. Geen enkele modekoning zegt neen tegen wat extra accessoires, die tekenaar Ariane van ARI Graphic Art hem met plezier bezorgt. Pak een pen en help haar die vitrinekasten mee versieren.

Magritte Museum

De originele meester van dromerige blauwe luchten en absurde objecten neemt de koninklijke inkomhal van onze geliefde Musea voor Schone Kunsten over. Zet een virtuele stap in Magrittes dramatische landschappen en manipuleer ze eenvoudigweg door… te bewegen. Dit is wellicht hoe God zich continu voelt. Vergeet op weg naar Renés paleis zeker niet te zwaaien naar Salvador!

CINEMATEK

Een ster op het podium, een diva achter de schermen. Bekijk vanop de eerste rij hoe een team van performers de animatiefilm L’incident diplomatique nous pend au nez recreëert met de originele modellen en decors. Opnieuw een zeer verheven activiteit! De goden hebben duidelijk de Olympusberg ingeruild voor de Kunstberg. Duik ook even in de rijke archieven van Cinematek en ontdek welke beroemde acteur of actrice je was in een ander leven.

Experience.brussels

Drama, dat spel je liefst met een nieuw alfabet en zijn eigen, verfijnde typografie. In een wereld in crisis zit er niets anders op dan onszelf opnieuw uit te vinden en waarom niet beginnen bij de basis: onze woorden en hun letters. Chloé Schuiten helpt je nieuwe verbanden te leggen tussen de manier waarop we schrijven en de realiteit waarnaar deze woorden verwijzen. Zin in? Maak van je nieuwe evangelie ook meteen een stijlvol boekje, dankzij de boekbindworkshop in de pop-up van Bibliotheca Wittockiana in experience.brussels.

Info en €12 tickets nu beschikbaar.