De gids voor de nieuweling op Museum Night Fever

Zeil je voor het eerst naar Museum Night Fever en wil je geen flater slaan?

Trek het je niet aan, geniet en volg dit parcours van 6 musea die ons al sinds de beginjaren van MNF het beste van zichzelf geven!

WIELS

We beginnen groots. WIELS is niet alleen een absolute referentie op vlak van hedendaagse kunst, maar ziet er ’s nachts zowaar nog fantastischer uit. Geen wonder dat de bachelorstudenten van IAD de twee tijdelijke tentoonstellingen onder de loep nemen. Tijdens Museum Night Fever dompelen hun performances je helemaal onder in de werelden van kunstenaars Ellen Gallagher en Benoît Platéus.

BELvue Museum

We nemen de paarse shuttle richting centrum en stoppen eerst in het BELvue Museum, het museale bewijs dat België zoveel meer is dan mossel-friet. VK Concerts serveert het beste van de jonge Belgische hiphop-, afro- en soulscene, Susanoo Coollectif brengt theater met gemanipuleerde objecten. Freestyle Lab laat je heupen bewegen, Francesca Chiaccio’s interactieve memoryspel houdt je geest scherp en de jongeren van multiBEL hebben nog een extra verrassing in petto.

Coudenberg

Hou je letterlijk van underground? Ga dan naar de archeologische site van Coudenberg. Die ondergaat een ware make-over, want de straatartiesten van het collectief Farmprod palmen de binnenplaats in. Ze laten er zich inspireren door de gravures van meester Pieter Bruegel.

BOZAR

Je date bij BOZAR is aan de beurt en die gaat voor het totaalpakket: vier tentoonstellingen, een trio muzikanten en een adembenemend dansoptreden van Ultima Vez onder leiding van Seppe Baeyens. Hij neemt maar liefst 100 jongeren uit Atelier Quartier, het Zonnelied en verschillende Brusselse scholen onder zijn vleugels en laat ze 6 uur lang doorheen de Hortahal dansen.

Broodhuis

In het Broodhuis komt ter gelegenheid van de tentoonstelling The Grand Place To Be Sint-Michiel recht tegenover Manneken Pis te staan. Le Rapt Invisible eert ook het mythische Brusselse plein met een verbluffende voorstelling die gregoriaanse gezangen en electro combineert.

Museum van de Nationale Bank

Laatste halte: de bank! Deze doet je dromen. Binnen in dit prachtige 19de-eeuwse gebouw wacht de installatie Le Foyer je op, een interactieve installatie van Yohan Meola met tientallen gloeilampen. Wonderl’Hang en The Borderless Project, twee muzikale projecten van Gérard Spencer, laten het rustgevende geluid van de handpan weerklinken.

Info en €12 tickets nu beschikbaar.