28.01.2019

De feestbeestgids voor Museum Night Fever

Jij gaat niet slapen voor je alle feestjes hebt afgeschuimd, alle nummers hebt meegezongen en al je ledematen hebt geschud?

Dan laten wij je op Museum Night Fever dansen tot je erbij neervalt met deze selectie van 6 musea:

ADAM Brussels Design Museum

Begin bij ADAM Brussels Design Museum en wervel door het esthetische universum van de discotheek in hun tentoonstelling ‘Night Fever. Designing Club Culture 1960 – Today’. P.A.N.T.H.E.R. brengt er synthpop, Morph’Ose mengt Belgisch modedesign met plastic en Passe Muraille neemt je mee op een zintuiglijke ontdekking.

Choco-Story Brussels

Neem de oranje shuttle naar het centrum en herlaad die dansbatterijen met chocolade in het gloednieuwe Choco-Story Brussels. De mysterieuze Lady Valentine en een dj-collectief (Planet 16, Space Kid en Mr Strøbø) helpen je meteen de chococalorieën wegdansen.

ING Art Centre

Het ING Art Center katapulteert je recht de jaren ’60 in met hun tentoonstelling ‘Revolutions – Records and Rebels – 1966-1970’. De Beatles klonken nog nooit zo goed!

Huis van de Europese Geschiedenis

Neem dat rebelse ook meteen mee op de groene shuttle en begeef je richting het Huis van de Europese Geschiedenis. Zij laten je voelen hoe het was om jong en wild te zijn in de jaren ’50, ’60, ’70 en ’80 dankzij RADAR Events. De organisatie achter Radio Modern en Dr. Sketchy’s Belgium organiseert er een gigantisch Europees feest vol muziek, dans, kostuums en make-up uit de vorige eeuw.

Legermuseum

Niet ver daarvandaan wacht het Legermuseum je op met een jazzy avond rond de tentoonstelling ‘De Groote Oorlog Voorbij’. Josephine Baker, aangename kennismaking! Met muziek van de jongeren van LUCA Jazz (o.l.v. Jos Machtel), Charleston demo’s door UNIK en een persoonlijke make-over, hebben de Roaring Twenties geen geheimen meer voor jou.

CIVA

Vanuit het centrum kan je ook de paarse shuttle nemen, die je bvb. naar CIVA brengt, het centrum voor architectuur en urbanisme. De cool cats van The Word nemen er de muzikale programmatie op zich met een dj-set van Mind Warp en live set van Lawrence Le Doux. Tentoonstellingsgewijs geeft de geluidsinstallatie retrack, rehearsal van Fien & Kevin een nieuwe dimensie aan ‘Designed Landscapes’. Om de nacht op een extravagante noot af te sluiten brengen Art-T en studenten van Saint-Luc een hommage aan Akarova, een choreografiekoningin van de Brusselse avant-garde.

Info en €12 tickets nu beschikbaar.