De adrenaline junkie gids voor Museum Night Fever

Niets doen? Niets voor jou en niets voor Museum Night Fever! In het leven wil je het allemaal en liefst tegelijk.

Actie en snel, anders smelt je interesse als sneeuw voor de zon. Speciaal voor jou maakten we een extra-energieke selectie van musea:

Autoworld Brussels

Het stuur in handen nemen en gasgeven doe je bij Autoworld. Een serieuze rit doorheen de automobiele geschiedenis, op gang gehouden door Ca sent le roussi, die de show steelt op hun tweewielers.

Museum voor Natuurwetenschappen

In het Museum voor Natuurwetenschappen wacht je een heuse game night op, inclusief cheerleaders, breakdancers, grote dino’s (duh) en opzwepende muziek. Amerikaanse high school series zijn er niets tegen. Let’s get loud!

Mode & Kantmuseum

Neem de groene shuttle richting centrum en laat je innerlijke diva los op de catwalk in het Mode & Kantmuseum. De rug staat er in de schijnwerpers, dat intrigerende deel van ons lichaam dat nochtans enkel anderen kunnen zien. Het Brusselse textielcollectief MACOCOï helpt er je eigen creatie te maken.

MoMuse - Museum van Molenbeek

Intens reizen, dat kan ook in eigen land. Het gloednieuwe museum van Brussels meest intrigerende gemeente is de stop waard: MoMuse in Molenbeek. Die snoozebutton heb je niet nodig, want de jongeren van cross-over dansschool Independance School houden je voeten non-stop in beweging.

Kanal - Centre Pompidou

Onze laatste keuze is er een waar je niet naast kan kijken. In KANAL – Centre Pompidou krijg je op meer dan 35.000 m² het beste van de hedendaagse kunst voorgeschoteld. Je kan er deelnemen aan een levensgroot spel tafelvoetbal, danslessen volgen, een digitale installatie testen, live schilderen uitproberen of omvergeblazen worden door de heerlijke cocktail van dans, muziek en mode die het Kunshumaniora Brussel mixte. De ex-garage sluit in juni de deuren voor jaren van renovatie, dus het is een beetje nu of nooit. Enjoyyy!

Info en €12 tickets nu beschikbaar.