7 nieuwe musea die je niet mag missen op Museum Night Fever

Toegegeven, niet alle hier genoemde musea zijn technisch gezien “nieuw”, maar ze nemen wel allemaal voor de eerste keer deel aan Museum Night Fever.

Van harte welkom dus aan deze zeven nieuwe familieleden:

Magritte Museum, je surrealistische zus

Ze mag dan wel vaak met haar hoofd in de wolken zitten, kwalijk kan je het haar niet nemen. Magritte Museum = surrealistische hemel, en niet alleen vanwege onze favoriete Belgische schilder. Na het beklimmen van de museumtrappen, haal je even adem en geniet je van het uitzicht op zowel de Kunstberg als Dali’s “Verzoeking van de heilige Antonius”. Laat je verrassen door de Buto-dansvoorstellingen en poëtische intermezzo’s. Het royale forum maakt René’s surrealistische wereld virtueel toegankelijk en laat je zijn meesterwerken manipuleren.

KANAL – Centre Pompidou, je kunstige tante

Ze maakt graag een grootse entree en gaat resoluut voor die Parijse industrial chique look. KANAL – Centre Pompidou heeft allemaal: 35.000 m² brutalistische kunstruimte, live schilderkunst, danslessen en -optredens, mode en muziek. Zelfs tafelvoetbal op mensenmaat is een optie, zodra de nachtelijke museumeuforie het overneemt. Zorg ervoor dat je deze betonnen kunstjungle nog verkent voordat hij in juli sluit voor renovatie!

Planetarium, je nerdy neefje

Wil je indruk maken op de geek in de familie, maar liefst zonder Star Wars fout te citeren? Neem ‘m mee naar het Planetarium, waar de Belgische lichtzwaardacademie (ja, bestaat echt!) je leert hoe je best De Kracht bestrijdt. Voel je je helemaal thuis in de kosmos? Ook Belgische poetry slam kampioene Lisette Ma Neza en danseres-zangeres Anaïs Caillet halen hun inspiratie uit het sterrenstelsel. Spacey!

Sint-Gorikshallen, je Black Mirror broer

Hoe lang duurt het tot de robots alles overnemen? Wat betekent het om mens te zijn? Wat is de zin van het leven? Rijg je de existentiële crisissen aan elkaar, ga dan zeker naar de Sint-Gorikshallen. Het H++ collectief onderzoekt er hoe kunstmatige intelligentie (AI) en de mens met elkaar omgaan en kunnen samenleven. The future is bright? De bijhorende dj-sets zijn het alleszins wel.

MoMuse, je wijze neef

Hij heeft de planeet afgereisd en heeft zich ondergedompeld in alle culturen, maar komt altijd terug naar zijn roots in Brussel. Een Molenbeekse metafoor die een eigen, gloednieuw museum waardig is! Alles wat je ooit wou weten over Brussels meest intrigerende gemeente, op de maat van de spins en pas de bourrées van Independence School, de coolste dansacademie van Molem City 1080.

CIVA, je trendsetting nicht

Ze leest geen trashy magazines, ze weet wat hip is nog voor het viraal gaat en is het levende bewijs dat echte rijkdom in kennis ligt. CIVA, gewijd aan Brussel en haar stedelijke architectuur, verweeft alle artistieke disciplines: hun tentoonstelling “Designed Landscapes” met extra soundscapes van Fien & Kevin, avant-garde dansvoorstellingen van Art-T en de studenten van Saint-Luc en muziek gecureerd door The Word. Duik ook zeker de kelder in voor een exclusief bezoek aan de meeste waardevolle stadsarchieven.

ADAM Brussels Design Museum, je feestonkel

Hij heeft altijd geweten waar het feestje is, zowel tijdens familiebijeenkomsten als in groovy nachtclubs toen hij nog over zijn volle haardos beschikte. Ga helemaal op in feestnostalgie en tol doorheen de esthetische evoluties van de discotheek. Où est la discothèque? Het synthpop-electro duo P.A.N.T.H.E.R. wijst je de weg, terwijl je ook de pure magie herontdekt van de uitzonderlijke kunststoffencollectie van het designmuseum.

Info en €12 tickets nu beschikbaar.