5 topmomenten die je enkel beleeft op Museum Night Fever

Breng jij elke vrije seconde door in de nieuwste tentoonstellingen? Of ben je eerder sceptisch als het op kunst aankomt? Hoe dan ook, een doorsnee museumbezoek is niet wat we aanbieden tijdens Museum Night Fever.

Wij willen magie. De perfecte mix tussen intiem en grandioos. Nieuwe ontmoetingen. In ’t kort, een originele totaalervaring in Brussel, de tijd van een nacht.

Klaar voor een dolle rit? 5 essentiële stops hieronder:

In een museum, maar toch in het nu

Het is in de euforie van de nacht en tussen de vele gezichten dat musea echt tot hun recht komen. De vaak strenge look van het gebouw en de eenzaamheid van een traditioneel museumbezoek zetten we aan de kant. Vurige voorstellingen van kunstenaars van alle culturele en sociale achtergronden staan centraal en gaan belangrijke dialogen aan met de museumcollecties. Museum Night Fever is er voor iedereen, zoals het hoort.

Een andere dimensie

Ooit al zo hard gedanst dat je je even in een andere dimensie waant? MNF gaat helemaal voor dit soort escapisme in alle geuren en kleuren. Spring enthousiast van het ene ruimte-tijd continuüm naar het andere. Wees jezelf of wie je maar wilt, hier of elders, van een 16de-eeuwse Bruegelfan tot een hedendaagse ruimteschipontwerper!

1000 jonge creatievelingen gaan voor adrenalinerush

In tegenstelling tot de Europese tendens, doorbreekt Museum Night Fever nog meer conventies en vertrouwt ze 1000 jonge talenten, kunstenaars en collectieven het programma in de 30 musea toe. Concerten, dansvoorstellingen, drag shows, lichtzwaardgevechten, levensgroot tafelvoetbal, cheerleading, kortfilmcreaties, electro-gregoriaanse gezangen (say what?), duizelingwekkende virtuele ervaringen: de originaliteit van jonge Belgische artiesten staat meer dan ooit in de schijnwerpers en maken de museumcollecties nog interessanter.

Brussel, de stad die nooit slaapt

Ok, New York is geweldig, maar Brussel bruist en flikkert als geen ander. Over de hele stad verspreiden zich duizenden mensen als bezige vuurvliegjes, zoevend van het ene museum naar het andere. Cultuurminnende gekte is voor ons de beste vorm van zelfzorg. Dus ontspan je, vergeet de winter en schitter mee. De pracht en praal van Brussel wacht je op – tot vroeg in de ochtend voor zij die ook onze afterparty eer aandoen.

Weg uit die comfortzone

MNF, een schitterende gelegenheid om uit je comfortzone te komen. Met 30 super diverse (zeg maar bizarre) musea, een meer dan multidisciplinair (zeg maar bizar) programma en een flinke dosis onverwachtse ontmoetingen, is er genoeg om die grenzen af te testen. De meestgestelde vraag aan ons is: wat MOET ik zien? Ons bijna systematische – zeg maar ietwat cliché – antwoord is en blijft: ga iets zien dat je nog niet kent of waar je anders nooit naartoe zou gaan. De rest, dames, heren en non-binairen, is geschiedenis.

Info en €12 tickets nu beschikbaar