13.02.2018

10 belachelijk goede redenen om naar Museum Night Fever te komen

1. Dit heb je nog nooit gedaan: een museum bezoeken 's nachts! 

Door museumzalen struinen als de sterren al hoog aan de hemel staan... geef toe, er zit iets spannends en poëtisch in. Bucketlist-ervaring gegarandeerd!

2. Musea, ja, maar anders aub!

Verwacht je niet aan de musea zoals je die gewoon bent te zien: vanavond zijn het jonge aanstormende artiesten uit Brussel en daarbuiten die instaan voor een programmatie op maat en een unieke MNF ervaring! 

3. Ideaal om je Instagram-account te spijzen 

Mocht je het nog niet door hebben, de Brusselse musea zijn toch wel behoorlijk fotogeniek, wat betekent: massa's nachtelijke momenten om te vereeuwigen en je beste kiekjes te sharen via #MNF18. Ook de rest van het jaar delen we je beste foto's op Instagram met #brusselsmuseums.

4. 27 musea om te bezoeken, 1 tarief

Een ticketje Museum Night Fever kost je amper 11€ in voorverkoop maar geeft je vrij toegang tot maar liefst 27 musea. Voor een gemiddelde bezoeker wil dit zeggen 4 à 5 musea. Met je ticket mag je ook nog tot eind maart gratis terug naar één van de deelnemende musea!     

5. Toptentoonstellingen

Voor wie al eens graag binnen springt op een tentoonstelling, alle toppers van het voorjaar zitten in het programma en zijn helemaal gratis te bezoeken met je MNF pass! 

6. Spot als eerste het talent van morgen 

Honderden jonge getalenteerde artiesten uit alle disciplines gaan de uitdaging aan om de collecties van de 27 musea een nieuwe smoel te geven. We zorgen ook voor een stevige streep livemuziek en DJ's om je bezoek een extra dimensie te geven.

7. We loodsen je graag door de avond

We sloten een pact met de MIVB om je MNF omzwervingen zo vloeiend mogelijk te maken. En we zorgen ervoor dat je alle musea in één oogwenk terugvindt, zelfs in het donker. Beter om verloren te lopen in je gedachten dan in de straten van Brussel, nietwaar...  

8. Met de maten op stap: check! 

Die vrienden van je vinden musea misschien niet het beste zaterdagavondidee? Overtuig hen van het tegendeel tijdens MNF: een indrukwekkende waslijst aan superoriginele activiteiten die, toegegeven, niet echt typisch voor een museum zijn...

9. Er is niet één Museum Night Fever…

The night is yours! Kies zelf waar je heen gaat en welke dingen je wil doen. Maak je eigen MNF!

10. Een afterparty in hartje Brussel om je nog even in hogere sferen te houden

Afsluiten doen we al fééééstend met FTRSND (Future Sound), de ploeg die ook achter de Brussels Electronic Marathon zit. Klaar voor een 100% Brusselse en elektronische line up?