CINEMATEK

Baron Hortastraat 9
1000 Brussel

Cinema? CINEMATEK!

Het filmprogramma van CINEMATEK geniet een uitstekende internationale reputatie. Hier lichten de projectoren elke dag op om de films te tonen die door ons worden bewaard. Er is voor ieder wat wils! Filmklassiekers en eigentijdse producties, van alle genres en voor alle leeftijden, en uiteraard ook de stille films met live pianobegeleiding.

CINEMATEK nodigt je elke dag van het jaar uit om te tijdsreizen doorheen de filmgeschiedenis, zelfs helemaal terug tot de pioniersdagen wanneer het bewegend beeld werd uitgevonden.

Voor MNF2018 reizen we terug naar de Jaren ’30.  

Het museum wordt een piano bar met live piano door de CINEMATEK pianisten waar het excellente gezelschap van Compagnie Gami entertaint met liedjes, verhalen en humor.  

Mis de twee exclusieve screenings niet:  

•  The Thin Man (1936) van regisseur, W.S. Van Dyke.,  met de sterren William Powell, Myrna Loy en het hondje Asta, de start van de meest succesvolle reeks komische thrillers van de Noord-Amerikaanse cinema in de jaren 1930 en  1940.

•  She done him wrong (1933) met superster Mae West op haar best. Ze speelt haar sensualiteit en vrouwelijke vormen helemaal uit, met een vrijheid die later door censuurcommissies zou worden beknot.  

De hele nacht door kan je op ontdekkingstocht in CINEMATEK’s Wunderkammer of even chillen bij originele beelden uit de jaren ’30 uit het rijke CINEMATEK filmarchief.  

De spelers van Compagnie Gami Company brengen middenin en samen met het publiek de bijzonder sfeer van diezelfde bijzondere tijdsperiode: met swing en schwung, tussen de duisternis van de jaren van de Great Depression en de glamour en glitter. Kom, duik mee terug naar de jaren ’30.