Autoworld

Jubelpark 11
1000 Brussel

Autoworld, het nationale automuseum, is gelegen in het hart van Brussel, de hoofdstad van Europa. Het is ondergebracht in een prestigieus gebouw in het Jubelpark, dat in 1880 werd opgetrokken naar aanleiding van de 50e verjaardag van het ontstaan van het Koninkrijk België.  

Van 1902 tot 1936 vonden hier de eerste auto- en fietssalons plaats. Sinds 1986 kan hier een groot deel van de bekende collectie van Ghislain Mahy worden bewonderd.

Meer dan 250 voertuigen (auto's, vrachtwagens en motorfietsen) worden er permanent tentoongesteld.  De bezoeker wordt er langs de fabelachtige geschiedenis van de auto van 1896 tot nu geleid, vanaf de oudste modellen uit een ver verleden tot hedendaagse auto's die ons een blik gunnen op  de voertuigen van morgen en zelfs van later.

De collectie werd onlangs aangevuld met een groot aantal voertuigen uit de spannendste jaren van de autogeschiedenis sinds 1960. In een licht en luchtig decor kan het publiek de tentoongestelde auto's van dichtbij bewonderen.

Les Mad’moiselles leveren een geweldig dansspektakel tussen de auto’s ! En wanneer de dames uitrusten, neemt het jong geweld van Jeugd & Muziek Brussel het over tot je niet anders kan dan meebewegen op het ritme.


!!! Laatste toegang om 1u30 !!!