De organisatie

Koningsgalerij 15

info@brusselsmuseums.be

Infopunt op 3 maart

Op zoek naar informatie op de avond zelf?
Je weet niet meer welke musea je wil bezoeken?
Of welke pendelbus je moet nemen?
We verwelkomen je met open armen en de nodige antwoorden aan de INFO-stand op het Koningsplein van 14u00 tot 00u00!

In welke musea kan ik mijn polsbandje gebruiken tot 31 maart 2018?

Je kan je polsbandje eenmalig inwisselen tegen 1 gratis bezoek in 1 van de deelnemende musea. Deze actie is geldig tot 31 maart 2018.

Hoeveel kost een MNF-pass?

Een gewone pass (toegang tot de 27 musea + pendelbussen) kost 11€ in voorverkoop en 15€ de dag zelf.

Een combipass (27 musea + pendelbussen +  afterparty) kost 19€ in voorverkoop en 23€ de dag zelf.

Voor online aankoop via deze website wordt een service fee van 1€ aangerekend.

Voor een overzicht van alle verkooppunten, zie pagina “Tickets” op deze website.

Kan ik de avond zelf nog een pass kopen?

De avond zelf kan je nog een pass kopen in bijna alle deelnemende musea, behalve bij sold out. Passen worden verkocht tot 00u.

Zijn er speciale kortingen?

Ja. Via Article 27 en via Paspartoe kunnen personen in armoede een pass kopen aan een extra voordelige prijs. Houders van een Paspartoe kunnen een gratis MNF-pass bekomen tegen inruiling van 15 Paspartoe-punten of kunnen een Cultuurbon gebruiken bij het betalen van hun pass (@ BELvue Museum, BOZAR, MIMA, Museum voor Natuurwetenschappen, Stripmuseum & WIELS). Zie ook info op de pagina “Tickets”.

Kinderen tot en met 12 jaar, die vergezeld zijn van een volwassene, betalen niets.

Wat is inbegrepen in de prijs van een pass?

Je MNF-pass geeft je gratis toegang tot alle 27 deelnemende musea, tot alle activiteiten die doorgaan in deze musea, tot de speciale MNF-pendelbussen die van 19u tot 2u tussen de musea rijden en tot de Noctis-bussen van de MIVB (tussen 0u en 3u). Wie een combipass heeft, krijgt ook gratis toegang tot de afterparty.

Heb ik een pass nodig als ik enkel één museum wil bezoeken?

Ja. We gaan ervan uit dat je tijdens MNF toch meer dan één museum wil bezoeken – er is zoveel te doen dat het jammer zou zijn om in hetzelfde museum te blijven! Bovendien hebben we de inkomsten van de tickets nodig om zo’n groot evenement te financieren. En geef toe 11€ voor een hele avond musea bezoeken is een faire deal!

Kan ik gebruik maken van de gewone bussen, trams en metro’s van de MIVB?

Neen. Je MNF-pass geeft alleen toegang tot de speciale MNF-pendelbussen, de Tram 92 tussen Koningsplein en Schaarbeek Station en de Noctis (tussen 0u00 en 3u00). Je herkent deze bussen aan het MNF logo vooraan op de bussen. Je MNF-pass heeft dus GEEN toegang tot de reguliere bussen, trams en metro’s van de MIVB!!

Is MNF toegankelijk voor personen in een rolstoel?

De meeste musea zijn toegankelijk voor personen in een rolstoel, MET UITZONDERING VAN: BELvue Museum, Coudenberg, BOZAR, Museum van de Stad Brussel, Museum Mode en Kant, Argos en het Museum voor Fantastische Kunst. Opgelet: gezien de vele bezoekers tijdens MNF raden we rolstoelgebruikers wel aan om assistentie te voorzien.

Heen en terug naar Brussel

Met de trein:

het station van Brussel-Centraal ligt op 5 minuten stappen van de musea op de Kunstberg en de Grote Markt. Laatste trein vanuit Brussel-Centraal naar Leuven (0u35), Gent (0u22), Antwerpen (23u46), Namen (23u37), Luik (0u35), Charleroi (22u59) en Bergen (22u47)

Met de auto:

op http://www.mobielbrussel.irisnet.be/auto/ vind je een plan met alle openbare parkings en transitparkings. Er kan o.a. geparkeerd worden op de esplanade van het Jubelpark.

Bus/tram/metro :

zie www.mivb.be. Opgelet: je MNF-pass geeft enkel gratis toegang tot de speciale MNF-pendelbussen. Voor gewone verplaatsingen met bus/tram/metro heb je een apart ticket nodig.

Pers

PDF-downloads en foto's