De organisatie

Koningsgalerij 15

info@brusselsmuseums.be

Info punt op 11/03

Op zoek naar informatie op de avond zelf?
Je weet niet meer welke musea je bezoeken wil?
Of welke pendelbus je moet nemen?
We verwelkomen je met open armen en de nodige antwoorden aan de BUS INFO-stand op het Koningsplein van 18h30 tot 00h00!

In welke musea kan ik mijn polsbandje gebruiken tot 31 maart?

In de meeste musea kan je je polsbandje inwisselen tegen 1 gratis bezoek tot 31 maart. De volgende musea doen mee aan de actie: ARGOS – Centre for Art and Media, art & marges museum, Autoworld, experience.brussels, BOZAR, Choco-Story Brussels, CINEMATEK, Boghossian Stichting (Villa Empain), Le Botanique, La Fonderie, MIMA – Millennium Iconoclast Museum of Art, Legermuseum, BELvue Museum, Museum voor Natuurwetenschappen, Museum van de Stad Brussel, Museum voor het Kostuum en Kant, Parlamentarium, Coudenberg en WIELS. Hou dus zeker je polsbandje bij!!

Hoeveel kost een MNF-pass?

Een gewone pass (toegang tot de 23 musea + pendelbussen) kost 11€ in voorverkoop en 15€ de dag zelf.

Een combipass (23 musea + pendelbussen +  afterparty) kost 18€ in voorverkoop en 22€ de dag zelf.

Voor online aankoop via deze website wordt een service fee van 1€ aangerekend.

Voor een overzicht van alle verkooppunten, zie pagina “Tickets” op deze website.

Kan ik de avond zelf nog een pass kopen?

De avond zelf kan je nog een pass kopen in bijna alle deelnemende musea, behalve bij sold out. Passen worden verkocht tot 23u.

Zijn er speciale kortingen?

Ja. Via Article 27 en via Paspartoe kunnen personen in armoede een pass kopen aan een extra voordelige prijs. Houders van een Paspartoe kunnen een gratis MNF-pass bekomen tegen inruiling van 10 Paspartoe-punten of kunnen een Cultuurbon gebruiken bij het betalen van hun pass. Zie ook info op de pagina “Tickets”.

Kinderen tot en met 12 jaar, die vergezeld zijn van een volwassene, betalen niets.

Wat is inbegrepen in de prijs van een pass?

Je MNF-pass geeft je gratis toegang tot alle 23 deelnemende musea, tot alle activiteiten die doorgaan in deze musea, tot de speciale MNF-pendelbussen die van 19u tot 1u tussen de musea rijden en tot de Noctis-bussen van de MIVB (tussen 0u en 3u). Wie een combipass heeft, krijgt ook gratis toegang tot de afterparty.

Heb ik een pass nodig als ik enkel één museum wil bezoeken?

Ja. We gaan ervan uit dat je tijdens MNF toch meer dan één museum wil bezoeken – er is zoveel te doen dat het jammer zou zijn om in hetzelfde museum te blijven! Bovendien hebben we de inkomsten van de tickets nodig om zo’n groot evenement te financieren. En geef toe 11€ voor een hele avond musea bezoeken is een faire deal!

Kan ik gebruik maken van de gewone bussen, trams en metro’s van de MIVB?

Neen. Je MNF-pass geeft alleen toegang tot de speciale MNF-pendelbussen, de Tram 92 tussen Koningsplein en Schaarbeek Station en de Noctis (tussen 0u00 en 3u00). Je herkent deze bussen aan het MNF logo vooraan op de bussen. Je MNF-pass heeft dus GEEN toegang tot de reguliere bussen, trams en metro’s van de MIVB!!

Is MNF toegankelijk voor personen in een rolstoel?

De musea aangeduid met een rolstoelpictogram op de pagina “Museums” (als je doorklikt op de naam van het museum) zijn toegankelijk. Opgelet: gezien de vele bezoekers tijdens MNF raden we rolstoelgebruikers sowieso aan om assistentie te voorzien.

Hoe naar Brussel te komen
en te verlaten?

Met de trein:

het station van Brussel-Centraal ligt op 5 minuten stappen van de musea op de Kunstberg en de Grote Markt. Laatste trein vanuit Brussel-Centraal naar Leuven (0u25), Gent(0u23), Antwerpen (23u32), Namen (23u37), Luik (0u25), Charleroi (0u18)  en Bergen (22u47)

Met de auto:

op http://www.mobielbrussel.irisnet.be/auto/ vind je een plan met alle openbare parkings en transitparkings. Er kan o.a. geparkeerd worden op de esplanade van het Jubelpark.

Bus/tram/metro :

zie www.mivb.be. Opgelet : je MNF-pass geeft enkel gratis toegang tot de speciale MNF-pendelbussen. Voor gewone verplaatsingen met bus/tram/metro heb je een apart ticket nodig.

Pers

PDF-downloads en foto's